Analisten gaan uit van recordomzet Danone

Fors dividend Danone

Beleggers in het aandeel Danone kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Danone nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2.06 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.34 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de voedingsbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3.08 procent op.

Dividendrendementen Danone

fundamantele data

Morgen zal het Franse Danone haar cijfers over het afgelopen kwartaal aan de pers melden. Over 2023 komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 27.8 miljard euro. De omzet zou volgens het analistengilde dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen de omzet 27.66 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Danone in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Danone Holland Utrecht ©

Danone
Danone


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 2.19 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 3.45 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 17.88.

Actuele koersdoelen nabij de 71 euro

Meest actuele adviezen:
 • JP Morgan
 • Barclays
 • Jefferies & Co.
  Deze aandelenhuizen publiceerden recent taxaties voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 39.36 miljard euro.

  Het aandeel staat om 10.03 0.16 procent hoger op 61.68 euro.

  Historische beurskoersen Danone

  beurskoersen danone

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.