AT&T lijstaanvoerder

AT&T is lijstaanvoerder binnen de telecommunicatiesector met een rating van vijf sterren. Concurrent Verizon Comm. volgt met een rating van 4 sterren. Waar AT&T louter koopadviezen heeft gekregen, in totaal 15, heeft Verizon Comm. vijf koopadviezen en vier houdadviezen. Binnen de sector staat geen enkel bedrijf op een rating lager dan drie sterren. Deutsche Telekom, die de iPhone exclusief gaat uitbrengen voor onder andere Nederland, heeft een rating van drie sterren.

Deze week lanceerde Verizon Comm. een nieuwe mobiele telefoon. De telefoon wordt geproduceerd door Samsung Electronics en krijgt de naam Voyager. De telefoon lijkt op bepaalde aspecten veel op de iPhone van Apple , die in Amerika exclusief wordt verkocht in samenwerking met een abonnement bij AT&T . De prijs van de Voyager zal naar verwachting rond de $ 400,- liggen waar de iPhone na de recente prijsverlaging van $ 200,- nu $ 399,- kost.

Het gemiddeld koersdoel voor AT&T is vastgesteld op $ 45,09 waarmee het verwacht rendement op dit moment 7,38% is. De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2006) bedraagt 21.16. Voor Verizon Comm. is het gemiddeld koersdoel $ 48,50 en zodoende het verwacht rendement op dit moment 6,78%. De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2006) bedraagt 20.09.