Enagas in top Spaanse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Enagas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Enagas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,52 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 6,31 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een magere 1 procent.

Historische dividendrendementen Enagas

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 1,36 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2017 toen het concern 1,36 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Enagas in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 443 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,82 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 13,23.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Enagas ' nu rond de 5,74 miljard euro.

Historische koersen Enagas

koersgrafieken enagas

Het aandeel staat om 16.09 1,54 procent hoger op 24,07 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.