Biedingstrijd Super de Boer ten einde

Afgelopen weekeinde heeft supermarktketen Jumbo zijn bod op branchegenoot Super de Boer verhoogd. Met de overname komt een einde aan de biedingstrijd tussen Jumbo en Sperwer. Concurrenten Albert Heijn en Schuitema reageren divers op het nieuws en zullen elkaar nog nodig hebben voor het afwikkelen van bepaalde zaken.

Biedingstrijd ten einde
Volgens de woordvoerder van Jumbo heeft het concern een bod gedaan van 4,82 euro per aandeel op alle activa en passiva van Super de Boer, waarmee het bod van Sperwer van 4,50 is overtroffen. Het nieuwe bod komt neer op 533 miljoen euro en wordt gesteund door de directie en raad van commissarissen van Super de Boer. Daarnaast steunt Casino, welke een belang heeft van circa 57% in Super de Boer, de transactie met Jumbo.

Sperwer heeft naar aanleiding van het nieuwe bod van Jumbo aangegeven niet van plan te zijn om nieuwe bod te overtreffen. Sperwer is van mening dat 4,50 euro per aandeel een reële waarde van Super de Boer is en dat het daarom niet verantwoord is om het bod te verhogen.

Super de Boer verwacht dat de transactie in december van dit jaar zal worden afgerond waarna de beursnotering wordt geschrapt. Het concern heeft zich ten doel gesteld geen dividendbelasting over te houden zodat er na afronding van de transactie een bedrag van 4,82 euro per aandeel voor de aandeelhouders beschikbaar is.

Geen vrees
Albert Heijn, dochter van Ahold , stelt in een reactie dat het niet vreest voor de concurrentie van Jumbo door de overname van Super de Boer. Volgens Albert Heijn zal het Jumbo zeker enige moeite gaan kosten om de winkels van Super de Boer te integreren, waarbij het concern erop wijst dat de hierbij gepaard gaande kosten wel terugverdiend moeten worden.

Schuitema reageerde verheugd op de overname. Volgens het concern zal nu zijn eigen strategie in een stroomversnelling terecht komen, welke neerkomt op het uitbreiden van het aantal winkels in de komende jaren. Schuitema zal 80 winkels van Jumbo overnemen wanneer de overname van Super de Boer door Jumbo is afgerond. Schuitema heeft echter ook nog een contract met Ahold dat wanneer het concern betrokken zou zijn bij een grote transactie in de supermarktsector enkele tientallen winkels aan Ahold zal worden verkocht. Ahold zal nu gaan kijken hoe dit contract zal worden ingevuld.