Super de Boer prooi van Jumbo

Supermarktconcern Jumbo heeft vrijdagmorgen bevestigd interesse te hebben in sectorgenoot Super de Boer. Jumbo heeft een bod gedaan van 4,20 euro per aandeel op de beursgenoteerde branchegenoot. Momenteel zijn beide concerns in gesprek met elkaar over de voorgenomen transactie. Analisten hintte al langer op een mogelijke overname.

Steun voor bod
Het voorgestelde bod van Jumbo komt neer op een waarde 480 miljoen euro of 4,20 euro per aandeel, minus eventueel te betalen dividend belasting. Het Franse Casino, dat momenteel 57% van de aandelen van Super de Boer in handen heeft, steunt het bod.

Al langer zijn er geruchten dat verschillende supermarktketens hun krachten zouden willen bundelen om een vuist te kunnen maken tegen marktleider Albert Heijn. Zo zou een fusie tussen Schuitema en Super de Boer ook als een reële optie worden gezien. Consumenten zijn door de recessie namelijk op zoek naar de laagste marges en door de krachten te bundelen zouden supermarkten schaalgrootte op inkoopgebied bewerkstelligen en zodoende hun marges op peil kunnen houden.

Hint
Verscheidene analisten hintte ook al op een mogelijke overname Recentelijk nog werd het advies voor Super de Boer verlaagd bij effectenhuis Petercam. Op 16 september verlaagde analist Fernand de Boer het advies voor Super de Boer van hold naar sell omdat de analist verwachtte dat het concern moeilijke tijden tegemoet zou gaan. Een overname van Super de Boer zou hierdoor in het verschiet kunnen liggen, maar ook dit zou volgens De Boer de koers miniem kunnen laten stijgen. Het koersdoel bleef gehandhaafd op 3 euro.

Momenteel staan er voor het aandeel 4 koop-, 4 houd- en 6 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht negatief is. Wordt er echter gekeken naar de meest recente adviezen dan blijkt dat het sentiment voor het aandeel negatief is. In de laatste maanden zijn bijna allemaal verkoopadviezen afgegeven, slechts de analisten van beleggers belangen gaven op 16 juli een houdadvies af.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 2,79 euro, wat resulteert in een verwacht rendement van -20,05%. Geen van de analisten heeft een koersdoel uitstaan dat maar in de buurt ligt van het bod van Jumbo.