Onzekerheden over grote investeringen Wal-Mart

Het aandeel Wal-Mart Stores koerst dit jaar behoorlijk vlak. Sinds februari noteert het aandeel rond de 85 dollar. Op de lange termijnbasis is dit uiteraard nog steeds fors boven haar koersen uit de jaren ’90 en ‘2000. Diverse analisten stellen uiteraard dat ook Wal-Mart Stores fors onder druk ligt van ‘multi-concern’ Amazon maar dat het bedrijf zich nog kranig verweert. Geduid wordt op de forse investeringen die Wal-Mart Stores nu in online doet.

Begin juli gaf analist David Seaburg (hoofd sales & trading bij Cowen & Co.) aan dat beleggers het aandeel Wal-Mart Stores moeten mijden omdat het dood geld zou zijn. Seaburg maakt zich vooral zorgen om de enorme hoeveelheden cash die het bedrijf nu investeert. Andere analisten stellen echter weer het omgekeerde en verwachten op termijn juist meer groei van het bedrijf.

Vrij opvallend is dat het supermarktconcern nu ook de markt voor online video’s gaat betreden. Dit in navolging van Netflix en Amazon Prime. Consumenten kunnen voor 8 dollar per maand dan video’s bij Wal-Mart Stores kijken.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 514,53 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 500,34 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wal-Mart Stores Stores in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 14,07 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,81 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 18,34.

De consensus van het dividend ligt op 2,12 dollar per aandeel. Wal-Mart Stores Stores's dividendrendement komt neer op 2,4 procent. Het doorsnee dividend van de supermarkten ligt op een schamele 1 procent.

Laatste taxaties rond de 90 dollar

Deutsche Bank, Credit Suisse en Morgan Stanley gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Wal-Mart Stores Stores's beurswaarde 268,93 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 88,23 dollar.

Historische koersen Wal-Mart Stores Stores

aandeel wal-martstores

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.