Boeing hoogste K/W Dow 30

Het aandeel van de Amerikaanse vliegtuigenbouwer Boeing noteert momenteel met de hoogste marktwaardering van Dow Jones Industrial Average (DJIA) aandelen. De forward pe bedraagt 34,27, dit is bijna het dubbele van het gemiddelde van de index die 18,81 bedraagt. De consensus over het aandeel is licht positief. Vergeleken met de overige aandelen van de DJIA behoort het aandeel tot de achterblijvers van de Dow 30 zowel qua consensus als qua performance van het aandeel. Samen met Hewlett Packard en Walt Disney heeft Boeing het laagste dividendrendement (rond de 0,70%, gemeten met het uitgekeerde dividend dit jaar en de huidige koers).

Boeing presenteerde op 25 juli dit jaar haar resultaten over het tweede kwartaal. Deze periode steeg de winst per aandeel naar 1,35 USD van 0,56 USD dezelfde periode in 2006 (stijging van 49%). De omzet steeg met 14% tot 17,03 miljard USD.

Forward pe’s sector Luchtvaart & Defensie
BAE Systems 32,08
Boeing 34,27
EADS 200,75
United Technologies 20,44

Gemiddelde forward pe: 60,82 (forward pe = huidige koers / winst per aandeel 2006)

Duidelijk is te zien dat het Franse EADS ver boven het gemiddelde ligt. Verder liggen alleen de marktwaarderingen voor BAE Systems en die van Boeing bij elkaar in de buurt. De consensus over de luchtvaart & defensie sector als geheel is licht positief. De analisten zijn positief over United Technologies , dit aandeel heeft de hoogste consensus in de sector. BAE Systems staat op nummer 2. De consensus over EADS en Rolls-Royce ligt richting houden.