Onzekerheden bij Chevron, wel hoog dividend

Over het aandeel Chevron hebben analisten nu meer onzekerheid omdat de resultaten over het tweede kwartaal onder de verwachtingen lagen. Wel is er bij de analisten euforie over de plannen om jaarlijks oor ruim 3 miljard dollar aan aandelen te gaan inkopen.

Over het tweede kwartaal lag de consensus op op een winst per aandeel van 2.09 dollar en een omzet van 45,66 miljard dollar. Chevron boekte echter een winst per aandeel van 1,78 dollar bij een omzet van 42,24 miljard dollar.

Analisten hebben verder onzekerheid vanwege de zwabberende olieprijzen alsmede de zucht van het het bedrijf om als maar het dividend te verhogen hetgeen een harde klap kan worden voor de vrije kasstromen.

Fors dividend Chevron

Beleggers in het aandeel Chevron kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Chevron nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. De consensus van het dividend ligt op 4,49 dollar per aandeel. Chevron's dividendrendement is dus 3,8 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een nihile 1 procent.

Dividendrendementen Chevron

De omzet van Chevron over dit jaar komt uit op 176,99 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 134,78 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 15,02 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Chevron's resultaat per aandeel op een winst van 7,84 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 15,06.

Meest recente koersdoelen rond de 142 dollar

De laatste 3 adviezen voor het olie-&gasbedrijf zijn afkomstig van Macquarie Research, RBC Capital Markets en Jefferies & Co.

Chevron's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 223,39 miljard . Het aandeel Chevron was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf augustus vorig jaar staat het aandeel Chevron 14 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 106 en de 134 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 34 procent hoger.

Het aandeel sloot donderdag op 118,1 dollar.

Historische koersen Chevron

fundamantele data chevron

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.