Door Chevron geleide olie-expansie in Kazachstan vertraagd door COVID-19

 • Het door Chevron geleide (CVX) consortium in Kazachstan zal een deel van zijn uitbreidingsproject van $ 45 miljard met enkele maanden uitstellen vanwege COVID-19-beperkingen en infecties onder werknemers, aldus het ministerie van Energie van het land.
 • Het project in Tengiz, dat gepland is om de olieproductie met 12 miljoen ton/jaar te verhogen, zou nu voltooid zijn in november 2023 in plaats van april 2023.
 • Het ministerie zegt dat eerdere kostenbesparingen naar verwachting het totale project ondanks de vertraging binnen het goedgekeurde cijfer zullen houden.
 • Tengizchevroil onder leiding van Chevron , waarin Exxon Mobil (NYSE:XOM), het Russische LUKOIL (OTCPK:LUKOY) en het Kazachse staatsbedrijf KazMunayGaz een minderheidsbelang hebben, is goed voor bijna een derde van de totale olieproductie van Kazachstan.

  De omzet van het bedrijf uit San Ramon over dit jaar komt uit op 149.09 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 94.47 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  Chevron Jakarta Azie ©

  Chevron
  Chevron


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 13.18 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 6.99 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 15.01.

  Fors dividend Chevron

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 5.32 dollar. Chevron 's dividendrendement komt dus op 5.07 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een aantrekkelijke 2.91 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 197.5 miljard dollar. 50

  Om 21.56 stond het aandeel 0.66 procent hoger op 104.93 dollar.

  Historische beurskoersen Chevron

  financiële analyse chevron

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.