Stevig dividendrendement Natixis

Beleggers in het aandeel Natixis kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Natixis tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,38 cent. Natixis's dividendrendement komt neer op 7,31 procent. Het gemiddelde dividend van de banken ligt op een schamele 1 procent.

Historische dividendrendementen Natixis

De omzet van Natixis over dit jaar komt uit op 9,78 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 23,29 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Natixis in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,74 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 55 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 9,45 uit.

Natixis's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 16,29 miljard euro. Het aandeel Natixis bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Natixis 20 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 5 en de 7 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 217 procent hoger.

Historische koersen aandeel Natixis

koersgrafieken natixis

Het aandeel sloot vrijdag op 5,2 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.