Momenteel zeer fors dividend Natixis

Beleggers in het aandeel Natixis kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Natixis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,37 cent. Natixis's dividendrendement is dus 7,03 procent. Het gemiddelde dividend van de banken ligt op een schamele 1 procent.

Historische dividendrendementen Natixis

De omzet van Natixis over dit jaar komt uit op 8,76 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 12,73 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Natixis in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,63 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 50 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 10,52.

Natixis's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 16,48 miljard euro. Het aandeel Natixis was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel Natixis 19 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 7 euro.

Historische beurskoersen aandeel Natixis

fundamenteel onderzoek natixis

Om 10.57 stond het aandeel 2,47 procent lager op 5,26 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.