EVS Broadcasting al jaren stevige outperformer in Belgie

EVS Broadcasting leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de voorgaande 10 jaar met een forse winst van 59 procent één van de beste aandelen van Belgie. Het gemiddelde Belgische aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 161 procent. Andere winnaars over de afgelopen 10 jaar zijn Picanol , Lotus Bakeries en Galapagos .

Rendementen EVS Broadcasting versus Belgische aandelen

Buy & hold rendementen aandeel EVS Broadcasting over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 59 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een verlies van 61 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 5 procent.

De omzet van EVS Broadcasting over dit jaar komt uit op 119 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 118,78 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten EVS Broadcasting in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 32 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,4 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 7,93 te liggen.

Fors dividend EVS Broadcasting

De consensus van het dividend ligt op 1,05 euro per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 5,51 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een magere 0,5 procent.

Recente koersdoelen rond de 26 euro

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van DeGroof Petercam, KBC Securities en ING.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt EVS Broadcasting 's totale beurswaarde 257,15 miljoen euro. Het aandeel EVS Broadcasting was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel EVS Broadcasting 39 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 15 en de 33 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 59 procent lager.

Historische koersen EVS Broadcasting

fundamenteel onderzoek evsbroadcasting

Het aandeel sloot vrijdag op 19,04 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.