Aandeelhouderschap Unilever vrij verdeeld

Het aandeelhouderschap van Unilever lijkt vrij verdeeld te zijn. Wanneer we kijken naar het in de VS genoteerde aandeel dan zien we dat Wellington Management met een relatief beperkte 1,44 miljard dollar aan aandelen de grootste belegger is. Andere grote partijen in het aandeel zij Gardner Russo, State Farum, FMR en Bank of America .

Grootste beleggers Unilever ADR (het aandeel in NY)

Unileveraandelen

U ziet dat de grootste 14 partijen er voor iets meer dan een miljard dollar in zitten. De overige partijen zitten er voor fors lagere bedragen in.

Beleggers in het aandeel Unilever kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Unilever nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,53 euro. Unilever 's dividendrendement komt hiermee op 3,24 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de voedingsbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Historische dividendrendementen Unilever

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 51,1 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 53,72 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 6,16 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,33 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 20,26.

Laatste taxaties rond de 51 euro

Morgan Stanley , Jefferies & Co. en Goldman Sachs gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Unilever 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 60,28 miljard euro. Het aandeel Unilever was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Unilever echter praktisch onveranderd. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 42 en de 50 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 151 procent hoger.

Historische koersen Unilever afgelopen 10 jaar

fundamantele data unilever

Het aandeel sloot vrijdag op 47,21 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.