Aandeel Unilever aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend Unilever

Beleggers in het aandeel Unilever kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Unilever tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,53 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,24 procent. Het doorsnee dividend van de voedingsbedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Dividendrendementen Unilever

Morgen komt het Nederlandse Unilever haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 51,07 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 53,72 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 6,16 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 2,32 euro. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 20,33 te liggen.

Recentste taxaties rond de 52 euro

Societe Generale, Jefferies & Co. en Liberum gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Unilever's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 60,22 miljard euro. Het aandeel Unilever was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Unilever 5 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 42 en de 50 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 173 procent hoger.

Het aandeel sloot dinsdag op 47,16 euro.

Historische beurskoersen aandeel Unilever

aandelenanalyse unilever

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.