Stevig dividendrendement Unilever

Beleggers in het aandeel Unilever kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Unilever nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,67 euro. Het dividendrendement van Unilever ligt hiermee op 3,51 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een nihile 0,36 procent.

Historische dividendrendementen Unilever

Morgen komt het Nederlandse Unilever met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 50,75 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 51,98 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Unilever Rotterdam

Unilever
Unilever


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 6,31 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2,43 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 19,56.

Laatste taxaties rond de 48 euro

HSBC, ABN AMRO en Bryan Garnier gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Unilever's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 69 miljard . Het aandeel Unilever bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel Unilever 10 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 38 en de 58 euro.

Koershistorie Unilever van 2007 tot 2020

aandelenanalyses unilever

Klikt u hier voor dividend aandeel Unilever. Om 13.32 koerst het aandeel 0,99 procent lager op 47,54 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.