Onvrede bij aandeelhouders Océ

Er is al enige tijd onvrede bij een aantal aandeelhouders van Océ. In november van het vorige jaar bracht Canon een bod uit op de printerfabrikant uit Venlo. Diverse aandeelhouders vinden het bod echter te laag en hebben geprotesteerd. Analisten gaan er vooralsnog vanuit dat de overname door zal gaan.

Door onze redactie

Verzoek afgewezen
De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft het verzoek van aandeelhouders Hermes en USS om nog deze week een enquête te behandelen over voorlopige voorzieningen afgewezen. De Ondernemingskamer heeft de behandeling voor 3 maart op de agenda gezet. Hierdoor wordt de aanmeldingstermijn niet beïnvloed en eindigt die op 1 maart, tenzij Canon het bod verlengd.

Afgelopen maandag werd het enquêteverzoek door Hermes Focus Funds en pensioenfonds USS (The Universities Superannuation Scheme ) ingediend. Hermes heeft een belang van 3,3% in Océ, USS 1,8%. De aandeelhouders hebben ernstige bezwaren over de de gang van zaken bij de overname van Océ door Canon.

Vorig jaar november deed het Japanse Canon een bod op Océ van 8,60 euro per aandeel. Onder meer Hermes vindt dit bod te laag. Waar er in het begin nog bij een aantal analisten de verwachting was dat er een biedingstrijd zou ontstaan rond Océ bleef dit uit waardoor de aandeelhouders genoegen moesten nemen met het bod van Canon.

Hermes heeft dan ook halverwege januari van dit jaar middels een open brief kenbaar gemaakt zijn aandelen Océ niet aan te zullen bieden aan Canon. Naast Hermes en USS blijk ook Orbis Portfolio Management LPP het bod te laag vinden en zal daarom zijn stukken niet aanbieden. Orbis heeft een belang van ongeveer 10%.