Aedifica breidt portefeuille rusthuizen verder uit

Vastgoedbevak Aedifica neemt vijf rusthuizen in Vlaams-Brabant over. Daarover het Aedifica met bouwgroep B&R en Oase Woon & Zorg, uitbater van rusthuizen, een overeenkomst bereikt. Met de transactie is een bedrag gemoeid van ongeveer 90 miljoen euro. De overgenomen portfolio bestaat uit twee rusthuizen in Aarschot en telkens één site in Binkom, Tienen en Glabbeek.

Voorzien is dat de rusthuizen in verschillende fasen aan Aedifica worden overgedragen. Door de transactie wordt de portfolio van Aedifica uitgebreid met 510 bedden en 146 serviceflats. Omdat de serviceflats niet tot de strategische activiteiten van de vastgoedbevak worden gerekend, zou een doorverkoop aan een derde partij tot de mogelijkheden behoren.

De rusthuizen zullen worden uitgebaat door Oase Woon & Zorg. In eerste instantie werd de site in Binkom aan de portefeuille toegevoegd, waardoor de rusthuissector inmiddels een aandeel van 61 procent heeft in de portfolio van Aedifica, naar 29 procent appartementen en 10 procent andere activa.

Bron: Express.be