Freenet bij hoogste dividendaandelen in Duitsland

Beleggers in het aandeel Freenet kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Freenet tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,68 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 9,26 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de telecommunicatiebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1 procent op.

Historische dividendrendementen Freenet

De omzet van Freenet over dit jaar komt uit op 2,9 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 3,51 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Freenet in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 235 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,81 euro verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 10,02 uit.

Laatste analistentaxaties rond de 19 euro

De laatste 3 adviezen voor het telecombedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs , Deutsche Bank en DZ Bank.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Freenet 's totale beurswaarde 2,32 miljard euro. Het aandeel Freenet was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Freenet 39 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 33 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 386 procent hoger.

Historische koersen Freenet

fundamantele data freenet

Om 17.35 staat het aandeel 0,3 procent hoger op 18,14 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.