Zijn de stakingen de ondergang voor British Airways?

Premier Gordon Brown heeft de vakbonden bij de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways gevraagd een oplossing te vinden voor de problemen bij het bedrijf en het niet tot stakingen te laten komen. Ook de Britse minister van Verkeer Andrew Adonis heeft het personeel van British Airways opgeroepen om niet te gaan staken omdat de acties de toekomst van het bedrijf in gevaar brengen.

Het cabinepersoneel plant een driedaagse staking vanaf 20 maart. Ook de week daarop zou nog vier dagen gestaakt worden. Of de staking nog vermeden kan worden lijkt onzeker, nu 81% van het cabinepersoneel zich in een referendum voor een staking heeft uitgesproken.

BA moet tijdens de 7 stakingsdagen zowat een half miljoen passagiers vervoeren. De luchtvaartmaatschappij heeft uit voorzorg al 1.000 vrijwilligers gerekruteerd bij het niet-cabinepersoneel en 23 vliegtuigen met bemanning geleasd bij andere luchtvaartmaatschappijen. Maar ook deze tijdelijke werkkrachten zullen stakingspiketten moeten doorbreken vooraleer ze op Heathrow bij hun vliegtuigen raken.

Express.be