Analisten noemen Unilever op fair value

De koers van het aandeel Unilever lijkt nu, mede door de recente koersstijgingen van de voorbije maanden van het aandeel, in evenwicht te zijn met de meeste taxaties. Het gros van de analisten noemt het aandeel daarom nu Unilever op dit niveau momenteel prima gewaardeerd. 19 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op euro. Dit is circa procent meer dan de huidige koers van 48,83 euro.

Koersdoelen voor Unilever verspreid

aandelenanalyses

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 51,07 miljard euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen het concern 53,72 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 6,16 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 2,33 euro over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 20,96 uit.

Fors dividend Unilever

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,53 euro verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 3,13 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de voedingssector ligt op een nihile 1 procent.

Unilever 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 62,35 miljard . Het aandeel Unilever bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel Unilever 5 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 42 en de 50 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 187 procent hoger.

Historische koersen Unilever voorbije 10 jaar

koersgrafieken unilever

Het aandeel staat om 17.36 1,22 procent lager op 48,83 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.