Sligro bij hoogste dividendaandelen in Nederland

Fors dividend Sligro

Beleggers in het aandeel Sligro kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Sligro nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 9,01 euro. Sligro 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 25,45 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de supermarkten ligt op een magere 1 procent.

Dividendrendementen Sligro

De omzet van Sligro over dit jaar komt uit op 2,46 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Sligro in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 169 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 1,73 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,46 te liggen.

Recente koersdoelen rond de 42 euro

Kepler Capital Markets, KBC Securities en DeGroof Petercam gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Sligro 's beurswaarde 1,55 miljard euro. Het aandeel Sligro bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel Sligro 12 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 32 en de 41 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 204 procent hoger.

Het aandeel staat om 11.01 0,71 procent lager op 35,4 euro.

Historische koersen Sligro afgelopen 10 jaar

aandeel sligro

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.