Infineon Technologies handhaaft verwachtingen

Diverse analisten hebben hun koersdoel voor Infineon Technologies verlaagd, omdat de Duitse chipfabrikant zijn verwachtingen voor het komende boekjaar neerwaarts heeft bijgesteld. Infineon zag het afgelopen kwartaal echter de winst nog fors toenemen, waardoor veel van de marktvorsers nog voldoende groeipotentieel voor het aandeel zien om een positief advies te handhaven.

Infineon Technologies zag over het afgelopen boekjaar de omzet op jaarbasis toenemen van 3,8 miljard euro naar 4,3 miljard euro, terwijl de nettowinst steeg van 272 miljoen euro naar 535 miljoen euro. De chipmaker voor de auto-industrie en industriële productie zag in het afgelopen kwartaal de operationele winst nog stijgen met 27% tot 188 miljoen euro.

Infineon Technologies verwacht voor het komende boekjaar dat de omzet zal stijgen met 6-10%, doordat de verkopen voor chips aan de auto-industrie, power management en beveiliging een daling voor de industriële productie zullen compenseren.

Verder rekent het bedrijf op een omzet van 4,58-4,75 miljard euro. Daarbij zal de operationele marge ongeveer 14% zijn, wat gelijk zou zijn aan de operationele marge die over het afgelopen boekjaar werd gerealiseerd.

Koersdoelverlagingen

De Zwitserse zakenbank UBS heeft zijn koersdoel voor Infineon Technologies met 10 eurocent neerwaarts bijgesteld tot 9,40 euro. Analist Gareth Jenkins stelt dat dit het gevolg is van de zwakke margevooruitzichten voor het lopende jaar. Aangezien het bedrijf maar blijft groeien heeft de analist zijn advies wel gehandhaafd op ‘buy’.

Ook S&P Capital IQ heeft zijn koersdoel voor Infineon Technologies verlaagd, van 9,50 euro naar 8 euro. Analist Carl Short stelt dat het bedrijf voorzichtig is voor het komende boekjaar, terwijl de resultaten over het afgelopen fiscale jaar in lijn waren met de verwachtingen. S%P Capital IQ heeft voor Infineon een ‘hold-advies’ uitstaan.

Société Générale hanteert eveneens een ‘hold-advies’ voor Infineon , maar heeft het koersdoel met 60 eurocent iets minder fors bijgesteld tot 8,20 euro. Analist Peter Knox stelt dat er sprake is van toenemende druk op de marges. De resultaten over het afgelopen kwartaal waren licht boven verwachting, terwijl de outlook iets onder de raming lag. De gevreesde grote teleurstelling zit echter niet in de prognose van het bedrijf, zo besluit de analist.