Xilinx wordt door analisten fair gewaardeerd aandeel genoemd

De beurskoers van het aandeel Xilinx zou nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, in lijn met de meeste taxaties zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Xilinx zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 8 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 85,88 dollar. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige koers van 86,85 dollar.

Koersdoelen voor Xilinx uiteenlopend

fundamenteel onderzoek

De omzet van Xilinx over dit jaar komt uit op 2,98 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,54 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Xilinx in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 829 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,24 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 26,81 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,44 dollar verwacht. Xilinx's dividendrendement komt dus op 1,66 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de softwarebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Laatste taxaties rond de 84 dollar

Morgan Stanley, Deutsche Bank en Barclays gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Xilinx's marktkapitalisatie 21,54 miljard dollar. Het aandeel Xilinx bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Xilinx maar liefst 28 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 62 en de 95 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 373 procent hoger.

Historische koersen Xilinx voorbije 10 jaar

beurskoers xilinx

Het aandeel sloot woensdag op 86,85 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.