Aandeel Facebook nu qua koers/winst-verhouding bij relatief duurste internetbedrijven

Het Amerikaanse aandeel Facebook noteert momenteel met één van de hoogste CAPE-ratio's van de internetbedrijven. Voor een aandeel wordt nu circa 55 maal de gemiddelde winst per aandeel over de voorbije 10 jaar betaald. Hiermee noteert het aandeel significant lager dan het gemiddelde aandeel uit de internetsector dat nu zo'n 106 maal de gemiddelde winst per aandeel kost.

Kerncijfers Amerikaanse internetbedrijven

koersdata

We zien verder dat Amerikaanse internetbedrijven gemiddeld 37 procent hoger staan over de voorbije 12 maanden. Zij deden het echter beter dan de Europese sector die 24 procent hoger staat. De Amerikaanse sector noteert met een CAPE-ratio van 55 en de Europese staat op 35. Er lijkt dus een verband met de CAPE-ratio want de gestegen aandelen hebben ook hogere CAPE-ratio's.

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 55,36 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2017 toen het concern 40,65 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 21,69 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 7,39 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 18,67.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een summiere 0,5 procent.

Laatste taxaties rond de 155 dollar

DZ Bank, Deutsche Bank en Stifel gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Facebook's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 324,73 miljard dollar. Het aandeel Facebook was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel Facebook 26 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 123 en de 219 dollar.

Historische koersen Facebook afgelopen 10 jaar

koersdata facebook

Het aandeel sloot vrijdag op 137,95 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.