Bijstelling American Express na winstwaarschuwing

American Express kwam enkele dagen geleden met een winstwaarschuwing voor het vierde kwartaal van 2007 en voor het eerste kwartaal van 2008. De kredietcrisis heeft effect op de gehele economische markt van de Verenigde Staten en dus ook voor creditcardmaatschappijen. Hierdoor verwacht American Express dat er lagere bestedingen zullen zijn en dat de creditcardschulden zullen oplopen. Daarnaast verwachten de analisten dat de steeds groter wordende kredietcrisis zal zorgen voor een zwaar 2008 voor American Express .

Na de voorgaande berichtgeving door American Express hebben diverse analisten hun adviezen bijgesteld. Zo verlaagde Ageas Bank haar advies van houden naar verkopen. Reden hiervoor is de vrees voor bijkomende neerwaartse winstbijstellingen in de komende kwartalen. Daarnaast vinden de analisten de huidige waardering van het aandeel niet erg goedkoop. De analisten van UBS behouden hun koopadvies voor American Express maar verlagen het koersdoel.

Door de diverse wijzigingen in de afgelopen dagen betreffende de adviezen en de koersdoelen ontstaat er een ander beeld voor American Express . Er zijn nu 8 koopadviezen, 4 houdadviezen en 3 verkoopadviezen. Het gemiddeld koersdoel is vastgesteld op 58,38 USD. In 2006 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2006) 20.16.