Gemixte reacties cijfers Q4 Intel

Intel maakte onlangs haar cijfers behaald in het vierde kwartaal van 2007 bekend. De omzet kwam uit op 10,7 miljard USD waar de brutomarge 58,10% bedroeg. De winst per aandeel bedroeg in deze periode 0,38 USD. Dit lag licht in onder de verwachtingen van de analisten van Robert W. Baird waar gerekend werd op 0,39 USD. De prognoses van de onderneming zijn de analisten van Robert W. Baird tegengevallen. Voor het eerste kwartaal van 2008 gaat Intel uit van een omzet tussen de 9,4 – 10 miljard USD en een brutomarge tussen de 54 – 58%.

Analisten waarderen het aandeel ook af. De analisten van Robert W. Baird behouden het houdadvies maar verlagen het koersdoel van 30 USD naar 23 USD.

Zwakke kernactiviteit
De analisten van Caris & Company concluderen dat de kernactiviteit van Intel , het produceren van microprocessoren, niet goed loopt. Mede daarom verlagen de analisten het koersdoel. De omzetprognose voor 2008 wordt neerwaarts bijgesteld van 41,6 miljard USD naar 38,3 miljard USD. De brutomarge die behaald is in het vierde kwartaal van 2007 heeft daarentegen de verwachtingen van de analisten overtroffen. De prognose die is uitgesproken door Intel maakt wel volgens de analisten duidelijk dat een verdere stijging van de marges moeilijk haalbaar zal zijn maar de positie die Intel momenteel bekleedt is echter sterk en mede daarom wordt het koopadvies behouden.

Met 27 koopadviezen staat Intel op de tweede plaats in de sector halfgeleiderindustrie. Alleen Philips heeft meer koopadviezen gekregen te weten 29. Het gemiddeld koersdoel bedraagt momenteel 28,19 USD. Het totale rendement over de afgelopen 12 maanden bedroeg -0,63%. Wanneer vergeleken met de sectorgenoten blijkt dat alle bedrijven een negatief rendement hebben behaald en dat Intel het laagste negatieve rendement behaalde.