Time Warner geniet volop interesse

Het Amerikaanse kabelbedrijf Time Warner leek op weg naar een fusie met sector- en landgenoot Comcast , maar deze is voorlopig in de koelkast gezet. Mede daarom staan inmiddels kabelbedrijven Liberty Global en Altice in de rij om Time Warner over te nemen, om zo hun slag te slaan in de consoliderende Amerikaanse kabelmarkt.

Time Warner staat al enige tijd in de belangstelling van kabelbedrijven om overgenomen te worden. Al eerder deed Charter Communications een bod van 37,3 miljard (exclusief schulden), wat niet lang daarna werd overtroffen door Comcast met een bod van 45,2 miljard.

Uiteindelijk trok Comcast zich echter terug uit de overname, omdat het vreesde dat deze niet zou worden goedgekeurd door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten. Dit betekent echter niet dat een overname van Time Warner definitief van tafel is.

Consolidatie

De topmannen van de grootste kabelbedrijven ter wereld zijn van mening dat de Amerikaanse kabelmarkt snel zal consolideren. Mede daarom Hebben Liberty Global , eigenaar van onder meer UPC en Ziggo, maar ook Altice aangekondigd Time Warner over te nemen, aldus de Financial Times.

Liberty Global is grootaandeelhouder van Charter Communications en dat zou weer onderhandelen over de overname van Time Warner . Volgens de krant zou het bedrijf bereid zijn om fors meer geld op tafel te leggen.

Tegelijkertijd zou Altice , dat een beursnotering heeft aan Euronext Amsterdam , bezig zijn om een bod uit te brengen op Time Warner , al zal dit volgens analisten nog wel enige tijd duren. Vorige week kondigde Altice namelijk nog de overname van Suddenlink aan voor 9 miljard dollar.

Kabelmarkt consensus

Binnen de kabelmarkt heeft Comcast een positieve consensus. Er staan momenteel geen verkoopadviezen voor het aandeel uit, terwijl er 1 houd- en 7 koopadviezen zijn afgegeven. Met een gemiddeld koersdoel van 65,17 dollar rekenen analisten daarbij op een rendement van 12,9%.

De consensus van Altice is iets minder positief. Voor het Franse kabelbedrijf staat 1 verkoopadvies uit, tegenover 5 houd- en 4 koopadviezen. En met een gemiddeld koersdoel van 114,30 euro rekenen analisten op een negatief rendement van 11%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.