Warren Buffet stapt in Swiss Re

Deze week werd bekend dat Warren Buffet's investeringsvehikel Berkshire Hathaway een belang van 3% heeft genomen in het bedrijf. Tevens heeft Swiss Re een herverzekeringscontract afgesloten met Berkshire Hathaway , waarbij laatstgenoemde binnen 5 jaar een belang van 20% krijgt in Swiss Re’s vastgoed- en schadedivisie. Het feit dat Swiss Re bezig is met het terugkopen van aandelen en de interesse van langetermijnwaarde-beleggers zoals Berkshire Hathaway leidde deze week tot diverse handhavingen van koopadviezen met koersdoelen fors boven de huidige koers. Het gemiddelde koersdoel bedraagt op het moment van schrijven 121,63 CHF; dit is rond de 50,- CHF hoger dan het huidige koersniveau.

Analist Güller van Credit Suisse stelt in zijn researchrapport van vandaag dat het aandeel momenteel onder haar boekwaarde verhandeld wordt. Tevens noteert het aandeel op 6,2 maal de winst over 2008 aldus analist Güller. Het verwachte dividend over dit jaar wordt op 4% getaxeerd. Tevens is Swiss RE bezig met een aandelenterugkoop programma van 4 miljard CHF, lopende tot 2009. Het koersdoel van 100,- CHF komt overeen met de boekwaarde. De winstgroei wordt getaxeerd op 2% (van 2007 tot 2011). Mede om de genoemde punten blijft het koersdoel gehandhaafd.

Analist Rudy De Groodt van Ageas verhoogt om dezelfde reden zijn advies naar kopen. Analist De Groodt duidt op het grote vertrouwen dat Berkshire Hathaway uitstraalt in de financiële markten. De koerswinstverhoudingen voor 2007 en 2008 worden op 6,6 en 5,6 getaxeerd door de analist.

Op 18 april 2008 organiseert Swiss RE haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De resultaten over 2007 worden op 29 februari 2008 gepresenteerd. De presentaties van de resultaten over het tweede kwartaal en de halfjaarcijfers worden op 5 augustus 2008 gehouden.