Analisten verdeeld over Unibail-Rodamco

Amsterdam (Analist.nl) - De consensus over het aandeel van de Frans/Nederlandse combinatie Unibail-Rodamco blijft verdeeld. De verspreide opinies over het aandeel zien we sterk terug op nationaal sectorniveau. De consensus over de Nederlandse vastgoedaandelen staat in een schril contrast met de consensus over de Belgische en de Engelse vastgoedaandelen. Diverse analisten noemen de hoge bèta’s van de Nederlandse vastgoedaandelen met de marktindex als reden om deze aandelen links te laten liggen. Door de hoge correlatie met het marktrendement is er een forse tilt van het aandelenrendement naar de aandelenmarkt en beduidend minder naar die van de vastgoedsector zelf.

De afgelopen jaren heeft het aandeel hoge outperformances laten zien. In oktober 2007 behaalde het aandeel haar hoogste koers rond de 240 euro waarna het aandeel fors in waarde afnam. In het verleden behoorde het aandeel steevast tot de aandelen met de hoogste dividendrendementen. In 2007 betaalde het bedrijf 5 euro per aandeel aan dividend uit. Vergeleken met de huidige koers en een gelijkblijvend dividend levert het aandeel een dividendrendement op van 3,19%. Dit is ruim een procent onder het gemiddelde van de Europese vastgoedsector. In het persbericht van februari dit jaar stelt het bedrijf dat dit jaar 7 euro per aandeel aan dividend uitgekeerd gaat worden. Verder laat het bedrijf weten dat de fusie tussen de bedrijven Unibail en Rodamco Europe naar wens verloopt. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd bij het vliegveld van Schiphol.

Resultaten 2007
De totale huurinkomsten in 2007 bedroegen 771 miljoen euro. Dit is 7,8% hoger dan de 2 losse onderdelen Unibail en Rodamco Europe afzonderlijk hadden gerealiseerd in 2006. Over 2007 behaalde Unibail-Rodamco een 15,4% hogere winst per aandeel van 7,86 euro (2006: 6,81 euro). Unibail-Rodamco heeft momenteel 98,5% van de Rodamco Europe aandelen in handen. Vanaf juni 2007 werd er met 1 geconsolideerde balans gewerkt. De nettowinst kwam uit op 959,4 miljoen euro.

In 2006 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2006) 5.92. De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2006) bedraagt 21.46. Op 1 april 2008 organiseert Unibail-Rodamco haar algemene vergadering van aandeelhouders.