Facebook ziet aandelen stijgen na opwaardering van Instinet

Gisteren veranderde Instinet zijn waardering van neutraal naar kopen voor aandelen van Facebook. Dat meldt CNBC. De aanleiding hiervoor is de toegenomen focus van de techgigant op berichtenplatforms en de populariteit van de nieuwe Stories functie. Naast een herwaardering werd ook het prijsdoel verhoogd van $172 naar $215. Maandag sloot het aandeel op $172,07, 1.5% in de plus.

Downgrade Facebook

“Onze downgrade van vorig jaar was gebaseerd op onze verwachting dat de overgang naar Stories meer tijd zou gaan kosten dan optimisten verwachtten. Nu zien we op bijeenkomsten van de industrie echter dat deze transitie sneller gaat dan verwacht. Onze zorgen zijn daarmee afgenomen,” zei analist Mark Kelley in een toelichting op het besluit.

Facebook Stories, gelanceerd in 2017, biedt gebruikers de mogelijkheid om foto’s en video’s te plaatsen voor een periode van 24 uur. Soortgelijke functies zijn te vinden in Snapchat en WhatsApp, beide in handen van Facebook.

Facebook dit jaar fors op winst

Aandelen van Facebook stegen 29% sinds begin 2019, maar zijn nog steeds 8% minder waard dan een jaar geleden. Beleggers zijn terughoudend uit angst dat de invoering van strengere privacywetgeving de groei van het bedrijf in de weg staat.

Kelley verwacht dat Facebook op de lange termijn zal kunnen profiteren van nieuwe, duidelijke regelgeving, maar dat het voor de korte termijn negatieve gevolgen heeft voor het aandeel.