Consensus KPN stijgt bij analisten

Recent stijgt de consensus over het aandeel KPN fors. De meeste zakenbanken en instituten zijn positief over de bedrijfsvoering en de aangekondigde saneringen van het bedrijf. Om deze redenen worden diverse koersdoelen verhoogd waardoor het gemiddelde koersdoel nu 14,63 euro bedraagt. Qua forward P/E noteert het aandeel nu op de hoogste waardering in 4 jaar. Diverse analisten zijn van mening dat de recente stijging van KPN ’s aandelenkoers gerechtvaardigd wordt door hogere toekomstige groei en dalende kosten. De omslag van analoog naar breedband zien analisten als een goede stap om aansluiting te houden met de veranderende marktomstandigheden.

Over 2007 behaalde KPN een omzet van 12,63 miljard euro (2006: 12,05 miljard euro). Het bedrijfsresultaat kwam neer op 2,50 miljard euro (2006: 2,23 miljard euro). Door de gestegen omzet en de gedaalde kosten steeg KPN ’s winst per aandeel naar 1,42 (2006: 0,79). KPN is voornemens om over 2007 een dividend per aandeel van 54 cent te gaan betalen (2006: 50 cent).

KPN .bmp'>
Bron: www.kpn.com

De analisten van Bear Stearns, Keijser Capital, Rabo Securities en Lehman Brothers gaven deze week allemaal koopadviezen met koersdoelen ruim boven de huidige koers. De consensus over het aandeel was de afgelopen maanden al positief maar is na de bekendmaking van de resultaten over 2007 verder gestegen. Analist Kees de Kort van AFS Capital Management is ook positief over het aandeel en kwalificeerde het bedrijf al als een nutsbedrijf dat stabiele kasstromen behaalt zonder veel conjuncturele invloeden.