Aandeel Novartis aan kop qua Zwitserse dividendaandelen

Fors dividend Novartis

Beleggers in het aandeel Novartis kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Novartis nu één van de hoogste dividendrendementen van de Zwitserse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,93 CHF verwacht. Novartis's dividendrendement ligt dus op 3,8 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciesector ligt op een nihile 0,5 procent.

Dividendrendementen Novartis

Novartis gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 49,55 miljard CHF. Dit is licht minder dan de omzet over 2017 toen het concern 53,17 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2018

aandeel

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 11,53 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5,11 CHF verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 15,07.

Recentste taxaties rond de 93 CHF

Jefferies & Co., Kepler Capital Markets en Goldman Sachs gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Novartis's marktkapitalisatie 178,51 miljard CHF. Het aandeel Novartis was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Novartis 16 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 64 en de 86 CHF. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 107 procent hoger.

Historische beurskoersen Novartis

aandeel novartis

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.