Novartis beëindigt AMD-proef voor Beovu vanwege bezorgdheid over de veiligheid

 • Novartis (NYSE:NVS) kondigde de beëindiging aan van haar Fase 3 MERLIN-studie die was ontworpen om Beovu (brolucizumab) 6 mg versus Regeneron's EYLEA (Aflibercept) 2 mg te evalueren bij patiënten met natte leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD).
 • Bij de aankondiging van de resultaten van het eerste jaar van de studie waarin Beovu werd gegeven in doseringsintervallen van vier weken na de oplaadfase, zei het bedrijf dat de studie zijn primaire eindpunt bereikte in vergelijking met aflibercept.
 • Intraoculaire ontsteking (IOI) inclusief RV en RO kwamen echter vaker voor in de Beovu-arm dan bij aflibercept 2 mg. (IOI: 9,3% versus 4,5% waarvan RV: 0,8% versus 0,0%; RO: 2,0% versus 0,0%.) terwijl het totale percentage gezichtsverlies 4,8% was in de Beovu-arm versus 1,7% in de aflibercept-arm.
 • "In het belang van de veiligheid van de patiënt heeft Novartis besloten de MERLIN-studie te beëindigen", zei het bedrijf en voegde eraan toe dat het ook de RAPTOR- en RAVEN-onderzoeken heeft beëindigd waarin brolucizumab werd geëvalueerd met zes initiële maandelijkse injecties in retinale veneuze occlusie.
 • Andere relevante onderzoeksprotocollen zullen ook worden aangepast om de doseringsintervallen van vier weken na de oplaadfase stop te zetten.
 • In 2019 keurde de FDA BEOVU goed voor natte LMD.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Basel volgens de analisten uit op 51.97 miljard CHF. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 49.9 miljard CHF bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 14.18 miljard CHF. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 6.31 CHF over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 12.84 uit.

  Fors dividend Novartis

  De consensus van het dividend ligt op 3.31 CHF per aandeel. Novartis 's dividendrendement ligt dus op 4.09 procent. Het doorsnee dividend van de farmaciebedrijven ligt op een schamele 1.39 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 4 maart een interimdividend van 2974 CHF uit zal gaan keren.

  Actuele koersdoelen nabij de 96 CHF

  De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van Jefferies & Co., UBS en Oddo BHF.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 183.51 miljard CHF. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juni vorig jaar staat het aandeel 1 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 70 en de 87 CHF.

  Historische koersen Novartis afgelopen 10 jaar

  aandeel novartis

  Het aandeel sloot vrijdag op 81.02 CHF.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.