Novartis breidt optogeneticaportfolio uit met overname Arctos Medical

 • Novartis (NYSE:NVS) heeft Arctos Medical overgenomen en voegt een preklinisch optogenetica-gebaseerd AAV-gentherapieprogramma en Arctos' eigen technologie toe aan zijn oogheelkundeportfolio.
 • Financiële details worden niet bekendgemaakt.
 • Arctos ontwikkelde zijn technologie als een potentiële methode voor de behandeling van erfelijke retinale dystrofieën (IRD's) en andere ziekten waarbij fotoreceptorverlies optreedt, zoals leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD).
 • Bestaande behandelingen met gentherapie zijn gericht op het corrigeren van een specifiek gen, zodat slechts een kleine subgroep van patiënten hiervan kan profiteren. De Arctos-technologie is niet beperkt tot een specifiek gen en kan dus potentieel vele vormen van IRD's aanpakken, ongeacht de onderliggende mutatie.
  De overname onderstreept de toewijding van Novartis om behandelingen te vinden voor patiënten met verlies van gezichtsvermogen en het potentieel van optogenetica als basis voor succesvolle therapieën.
 • Onlangs rapporteerde Novartis nieuwe Kisqali-gegevens over borstkanker.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Basel volgens de analisten uit op 51.95 miljard CHF. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 49.9 miljard CHF bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Novartis in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 14.06 miljard CHF. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 6.33 CHF verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12.11 uit.

  Fors dividend Novartis

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.29 CHF. Novartis 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4.29 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciesector ligt op een nihile 1.37 procent.

  Recente koersdoelen rond de 79 CHF

  Kepler Capital Markets, JP Morgan en Goldman Sachs gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 173.57 miljard CHF. -2

  Het aandeel staat om 13.48 0.91 procent hoger op 76.63 CHF.

  Historische koersen Novartis afgelopen 10 jaar

  financiële analyse novartis

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.