Ryanair voorbije jaren bij betere luchtvaartbedrijven

Het aandeel Ryanair had de laatste jaren een sterk positief koersmomentum. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een rendement van 79 procent één van de grote outperformers van haar sector.

Rendementen Ryanair versus luchtvaartsector

fundamantele data

Buy & hold rendementen aandeel Ryanair over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van 274 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 2 procent.

Kerncijfers Amerikaanse luchtvaartsector

koersdata

Gemiddeld kost de sector nu 11 maal de winst per aandeel. De sector kost 14,31 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 294 procent hoger en vanaf 2007 320 procent hoger.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 7,67 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 7,15 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ryanair in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 1,01 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 91 cent. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 13,12 uit.

Van Ryanair worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het doorsnee dividendrendement van de luchtvaartsector ligt op een nihile 1 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 52 dollar

Morgan Stanley, Goldman Sachs en UBS gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Ryanair's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 14,54 miljard dollar. Het aandeel Ryanair was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds mei vorig jaar staat het aandeel Ryanair 24 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 17 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 274 procent hoger.

Historische koersen aandeel Ryanair

fundamantele data ryanair

Het aandeel sloot dinsdag op 11,94 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.