Fugro bij slechtste Nederlandse aandelen

Het aandeel Fugro leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke verliezen op. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een aanzienlijke koersdaling van 70 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen Fugro versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Fugro over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel noteert sinds 2012 op een verlies van 83 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 18 procent.

Het gemiddelde Nederlandse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 132 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Pharming, Snowworld en Source Group.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,81 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2017 toen het concern 1,65 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fugro in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 16 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 15 cent verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 54,13 te liggen.

Van Fugro worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een magere 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 12 euro

De laatste 3 adviezen voor het offshorebedrijf zijn afkomstig van Kepler Capital Markets, NIBC en ABN AMRO.

Fugro's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 657,39 miljoen euro. Het aandeel Fugro was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf mei vorig jaar staat het aandeel Fugro 38 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 14 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 70 procent lager.

Historische beurskoersen Fugro

fundamenteel onderzoek fugro

Het aandeel sloot dinsdag op 8,12 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.