Omzet Pernod Ricard hoger dan verwacht

Pernod Ricard, het op één na grootste drankconcern ter wereld, presenteerde vorige week zijn cijfers over de eerste helft van zijn gebroken boekjaar. De voornaamste merknamen van de onderneming zijn Chivas Regal, Clan Campbell, Havana Club, Jacob's Creek, Jameson, Larios, Martell, Pastis 51, Ricard, Ramazzotti, Seagram's Gin, Soho, The Glenlivet, Wild Turkey, Wyborowa en Wyndham Worldwide Estate.

Omzet hoger dan verwacht
Er werd een nettowinst behaald van 588 miljoen euro. Een jaar eerder was dat in dezelfde periode nog 500 miljoen euro. Vooral Azië presteerde goed. De winst viel hoger uit dan analisten hadden verwacht. De omzet kwam in de zes maanden tot en met december 2007 uit op 3,71 miljard euro, wat een stijging betekende van 6 procent. In Azië steeg in het afgelopen halfjaar de verkoop met 11 procent.

De operationele winst kwam in de afgelopen zes maanden uit op 966 miljoen euro, wat een stijging betekende van 15,3 procent. Het concern verwacht over het gehele boekjaar 2007/2008 een toename van het operationele resultaat te realiseren ter hoogte van ten minste 12 procent.

Consensus positief
Analisten hebben naar aanleiding van de gepresenteerde cijfers hun advies en / of koersdoel opwaarts bijgesteld. De consensus voor het aandeel is positief. Op dit moment hebben 12 analisten een koopadvies afgegeven, 1 analist een houdadvies en tot 1 analist een verkoopadvies. Het gemiddeld koersdoel is op dit moment vastgesteld op 84,39 euro.