Optimisme over Micron Technology

De koers van Micron Technology steeg onlangs naar het hoogste niveau in bijna een halfjaar tijd, nadat analisten van Nomura het advies voor het aandeel fors naar boven toe bijstelden. Ook andere analisten hebben recent een positievere houding aangenomen voor het aandeel, waarvan de koers nog altijd fors lager staat ten opzichte van een jaar geleden.

Nomura heeft op 23 juni het advies voor Micron Technology verhoogd van ‘reduce’ naar ‘buy’ en het koersdoel van 8 dollar naar 18 dollar. Analist Romit Shah stelt bewijs te hebben gezien dat geheugenchips leveranciers de afgelopen weken voorraadtekorten zien.

Mede door deze adviesverhoging steeg de koers van Micron Technology met 9,7% tot het hoogste niveau sinds 7 januari en staat momenteel op 13,41 dollar.

Aanhoudend optimisme

Andere analisten zijn ook recent positiever geworden over het aandeel. Susquehanne Financial verhoogde het advies van ‘neutral’ naar ‘positive’, waarbij het koersdoel werd verhoogd van 10 dollar naar 18 dollar. Analist Mehdi Hosseini zag de afgelopen weken de ‘pricing power’ voor DRAM-geheugen stijgen en rekent op een verdere stijging in de tweede helft van dit jaar. Dit baseert de analist op bijeenkomsten in China en Taiwan.

Micron Technology zal op 30 juni zijn resultaten over het derde kwartaal van het fiscale boekjaar presenteren en analisten gepolst door FactSet verwachten gemiddeld een omzet van 2,96 miljard dollar en een verlies per aandeel van 10 dollarcent.

Ondanks de recente stijging staat de koers van Micron Technology ten opzichte van een jaar geleden nog altijd 41,6% lager maar wel rond hetzelfde niveau als begin dit jaar. De koers-winstverhouding bedraagt 15,4.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.