Analisten positief over splitsing Accor

De Franse hotelgroep Accor kondigde eerder deze week aan dat het zichzelf zal gaan opsplitsen. Analisten zijn positief over de afsplitsing en verwachten dat dit tot meer waarde zal leiden voor beide divisies. Mede daardoor blijven analisten bij hun koopadvies voor het aandeel, waardoor het sentiment positief is. Door onze redactie
Afgelopen dinsdag hebben aandeelhouders van Accor tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders ingestemd met het voorstel van de Franse hotelgroep om de hotelactiviteiten af te splitsen van het bedrijfsonderdeel dat zich voornamelijk bezighoudt met de uitgifte van verscheidene vouchers aan werknemers, dat sinds kort Edenred wordt genoemd.

Accor exploiteert onder meer Sofitel, Ibis en formule1 hotels. Het andere onderdeel Edenred zal na de afsplitsing apart naar de beurs worden gebracht. Edenred is actief in 50 landen en heeft de financiële crisis beter doorstaan dan het hotel-onderdeel van Accor .

Interessant
De analisten van Kepler Research handhaven het buy-advies en koersdoel van 52 euro voor Accor naar aanleiding van de algemene vergadering van aandeelhouders, die gehouden werd omtrent de voorgenomen splitsing van het bedrijf. De analisten schatten de waarde van het aandeel na betaling van het dividend van 26 euro en de nieuwe papieren van de afgesplitste divisie Edenred op 13 euro.

Door de splitsing zal Accor voor beleggers interessant worden, zo verwachten de analisten, terwijl de vooruitzichten voor Edenred onder andere door de zware conjunctuuromstandigheden sceptisch worden beoordeeld door Kepler Research.

Koersdoel verlaagd
De Franse bank Société Générale verlaagde koersdoel voor Accor vooraf aan de algemene vergadering van aandeelhouders van 53 euro naar 47 euro, maar het advies blijft gehandhaafd op buy. De analisten verwachtten dat de aandeelhouders de afsplitsing zouden goedkeuren en dat op 1 juli meer duidelijk zal zijn over de indicatieve waarde per aandeel voor Edenred .

De analisten zijn tot slot van mening dat dit af te splitsen onderdeel de belangrijkste ingrediënten heeft om een succes te worden.

Consensus
Voor het aandeel staan momenteel 6 koop-, 6 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Wanneer er wordt gekeken naar recent afgegeven adviezen kan gesteld worden dat het sentiment rond het aandeel positief is gezien de diverse gehandhaafde koopadviezen.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 42,04 euro, wat een verwacht rendement oplevert van ongeveer 7,5%. De recent afgegeven koersdoelen liggen echter tussen 47-52 euro, wat ruim boven het gemiddeld koerdoel is. Deze koersdoelen leveren verwachte rendementen op van 20-33%, wat aangeeft dat analisten nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel zien.