Tijd om de positie in BESI te verkleinen

In mijn vorige gaf ik aan wat de reden was om BE Semiconductor te kopen. Rond die tijd handelde BE Semiconductor rond de €20. BE Semiconductor is sinds mijn vorige artikel in minder dan twee maanden ongeveer 40% gestegen.
Svenhubens
Sven Hubens
In de afgelopen tijd hebben we erg goede cijfers en vooruitzichten gezien van sectorgenoten. Van Nederlandse bodem waren er goede cijfers van ASML en ASM International en uit Amerika kwamen goede cijfers van Micron Technology en Intel. Ook zijn zij positief over de tweede helft van het jaar en over 2020. Semiconductor bedrijven zijn erg sterk gestegen in de afgelopen weken. De positieve cijfers en vooruitzichten zijn momenteel grotendeels in geprijsd in de koersen. Althans, dat is mijn mening.

Wat te doen met een long BE Semiconductor positie?

In mijn vorige artikel gaf ik aan dat ik een target prijs van €30 had voor BE Semiconductor. We zitten daar niet heel ver meer vandaan en om toch wat rekening te houden met een beetje “safety margin” zou ik momenteel de positie in BE Semiconductor flink verkleinen (lees: 50% tot 75%. BE Semiconductor kan nog wat verder oplopen in koers maar het risico op een heftige daling is behoorlijk op de huidige prijs.

Risico heftige daling

De handelsbesprekingen tussen de VS en China zijn zeker nog niet ten einde. Echter is het de vraag of er een marktvriendelijke oplossing komt of dat beide partijen elkaar toch gaan blijven bestoken met importtarieven of het verbieden van zaken doen met bepaalde bedrijven. In het geval de handelsoorlog wat verder escaleert is BE Semiconductor een aandeel die harde klappen gaat krijgen en u op dat moment liever niet in de portfolio hebt.

In april en mei van dit jaar zagen we dit al eens gebeuren. Trump trok zich terug uit de onderhandelingen met China en voerde nieuwe tarieven in. Een cyclische business zoals de semiconductor business is dan de gebeten hond. BE Semiconductor zag haar koers flink dalen zoals u hieronder ziet.

Beurskoers BE Semiconductor

Besiaandeel

Wanneer weer kopen?

De analyse in mijn vorige artikel is nog steeds aan de orde. BE Semiconductor wordt weer erg aantrekkelijk in geval de koers daalt tot onder de €22 of €23. Dan is er weer voldoende potentieel richting de target van 30 euro.

Wilt u meer lezen over aandelen zoal deze en een diepere analyse zien met slimme handelsmogelijkheden, kijkt u dan eens op hubenscapital.com.

De auteur, Sven Hubens, is oprichter van Hubens Capital (www.hubenscapital.com). Hubens Capital richt zich op het geven van vermogensadvies aan particulieren en het analyseren van de vooral wat kleinere value stocks.