Standard Life nu bij één de hoogste dividendrendementen in Engeland

Fors dividend Standard Life

Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel Standard Life tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Engelse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 20 GBp. Het dividendrendement van Standard Life ligt hiermee op 5,32 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraars ligt op een relatief royale 2,38 procent.

Dividendrendementen Standard Life

Standard Life publiceert morgen haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van Standard Life over dit jaar komt uit op 16,36 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 8,94 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Standard Life in beeld plus taxaties 2016

beurskoers

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 517 miljoen GBp. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 26 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 14,46 uit.

Laatste koersdoelen rond de 248 GBp

Het aandeel Standard Life wordt door 16 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 333,25 GBp. Dit is circa 28 procent meer dan de huidige koers van 376 GBp.

HSBC , Morgan Stanley en UBS gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Standard Life 's marktkapitalisatie 736,6 miljard GBp.

Het aandeel staat om 10.45 0,8 procent hoger op 376 GBp.

Historische koersen Standard Life afgelopen 10 jaar

beurskoers standardlife

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.