Extreem hoog dividend aandeel BNP Paribas

Beleggers in het aandeel BNP Paribas kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel BNP Paribas nu één van de hoogste dividendrendementen van de Franse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,07 euro. Het dividendrendement ligt zodoende op 7,52 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een magere 1 procent.

Historische dividendrendementen BNP Paribas

De omzet van BNP Paribas over dit jaar komt uit op 43,91 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2018 toen de omzet 59,02 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BNP Paribas in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

De meeste analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 7,61 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 6,06 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 6,74.

Recente koersdoelen rond de 55 euro

Jefferies & Co., Kepler Capital Markets en Deutsche Bank gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

BNP Paribas's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 50,96 miljard . Het aandeel BNP Paribas was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf augustus vorig jaar staat het aandeel BNP Paribas 15 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 38 en de 55 euro.

Koershistorie BNP Paribas van 2007 tot 2019

aandelenanalyses bnpparibas

Het aandeel staat om 11.43 1,11 procent hoger op 40,83 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.

Klikt u hier voor dividend aandeel BNP Paribas.