Analistenkorps rekent op omzetdaling BNP Paribas, fors dividend

Morgen presenteert het Franse BNP Paribas haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Parijs volgens de analisten uit op 44.7 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2020 toen het concern 61.5 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten BNP Paribas in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

BNP Paribas Leasing Den Bosch ©

BNP
BNP


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 6.68 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5.34 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 10.01 te liggen.

Fors dividend BNP Paribas

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3.08 euro. BNP Paribas 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 5.76 procent. Het doorsnee dividendrendement van de banken ligt op een aantrekkelijke 2.91 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 61 euro

Citigroup , Goldman Sachs en Morgan Stanley gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 66.77 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 74 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 25 en de 54 euro.

Historische koersen aandeel BNP Paribas

aandelenanalyses bnpparibas

Het aandeel staat om 10.12 0.65 procent hoger op 53.48 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.