Analisten gaan uit van recordomzet Krones

Morgen zal het Duitse bedrijf Krones haar resultaten over het vorige kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 3,33 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 3,17 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Krones in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 164 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Krones 's resultaat per aandeel op een winst van 5,2 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 18,83.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,57 euro. Krones 's dividendrendement komt hiermee op 1,6 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwareproducenten ligt op een relatief royale 2,38 procent.

Laatste taxaties rond de 106 euro

Het aandeel Krones wordt door 11 analisten gevolgd (alleen op basis van fundamentele bedrijfsanalyse). Het gemiddelde koersdoel (fair value) staat op 102,64 euro. Dit is zo'n 5 procent meer dan de huidige koers van 97,9 euro.

De laatste 3 adviezen voor hardwaresector zijn afkomstig van Commerzbank Baader Bank en HSBC

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Krones 's marktkapitalisatie 3,09 miljard euro.

Het aandeel sloot dinsdag op 97,9 euro.

Historische koersen Krones

aandelenanalyse krones

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.