Analistenkorps rekent op omzetdaling Cobham

Morgen komt het Engelse bedrijf Cobham met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 1,95 miljard GBp. Dit is licht minder dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,07 miljard GBp verdiende.

Historische omzetten en resultaten Cobham in beeld plus taxaties 2016

historische koersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 145 miljoen GBp. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 9 GBp over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 13,31.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2 GBp. Cobham 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,67 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,38 procent.

Recentste taxaties rond de 122 GBp

Het aandeel Cobham wordt door 15 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 154,71 GBp. Dit is circa 33 procent meer dan de huidige koers van 119,8 GBp.

De meest recente adviezen voor het luchtvaart/defensiebedrijf zijn afkomstig van Investec JP Morgan en Kepler Capital Markets.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Cobham 's marktkapitalisatie 160,51 miljard GBp.

Het aandeel sloot dinsdag op 119,8 GBp.

Historische koersen Cobham voorbije 10 jaar

historische koersen cobham

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.