Analisten: Costco Wholesale op stoom voor recordomzet

Morgen presenteert het Amerikaanse bedrijf Costco Wholesale haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 127,03 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 118,72 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Costco Wholesale in beeld plus taxaties 2016

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 2,6 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 5,9 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 30,03.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,86 dollar. Costco Wholesale 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,05 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een relatief royale 2,38 procent.

Laatste koersdoelen rond de 164 dollar

Het aandeel Costco Wholesale wordt door 6 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 170,6 dollar. Dit is circa 3 procent minder dan de huidige koers van 177,18 dollar.

De meest recente adviezen voor de detailhandelaar zijn afkomstig van Sanford C. Bernstein & Co Oppenheimer & Co en Jefferies & Co..

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Costco Wholesale 's marktkapitalisatie 77,6 miljard dollar.

Het aandeel sloot dinsdag op 177,18 dollar.

Historische beurskoersen Costco Wholesale

fundamenteel onderzoek costcowholesale

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.