Analisten rekenen op recordjaar Lenzing, aandeel dit jaar beste in Europese chemiesector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 35 procent tot één van de betere aandelen van haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de sector leverde de afgelopen 2017 jaar een winst op van ruim 19 procent. Andere sterk presterende aandelen uit de sector zijn o.a. Gevo Inc, Koppers Holdings Inc en Gevo Inc.

Rendementen Lenzing versus chemiesector

equity research

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 88 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een winst van 240 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers chemiesector

equity research

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,28 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 2,12 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 1,78 procent.

De omzet van Lenzing over dit jaar komt uit op 2,31 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 1,98 miljard euro bedroeg. De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 266 miljoen euro.

Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 9,81 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 15,77.

Historische omzetten en taxatie Lenzing

fundmantele data

Historische beurskoersen Lenzing

fundmantele data lenzingOm 11.16 staat het aandeel 4,17 procent hoger op 154,7 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.