Unibail-Rodamco blijft hoog op taxatielijsten analisten

De consensus over het aandeel Unibail-Rodamco blijft hoog. Analisten zijn nagenoeg unaniem van mening dat deze Nederlands/Franse vastgoedgigant op de huidige niveau’s is ondergewaardeerd. Voor de fusie met het Franse Unibail was de consensus over Rodamco al tijden positief. De meeste analisten roemden toen Rodamco’s aantrekkelijke dividendrendement. Momenteel noteert het aandeel op 8% onder haar gemiddelde koersdoel van 183 euro. Voor het aandeel staat slechts 1 verkoopadvies uit.

In onderstaand overzicht ‘Fundamentals’ worden de na de overname aangepaste resultaten van de nieuwe combinatie vermeld. Het resultaat over 2007 is het eerste echte resultaat van de combinatie. De resultaten van voor 2007 zijn de geconsolideerde cijfers; de samenvoeging van de resultaten van Rodamco Europe met Unibail. Op basis van de winst per aandeel over 2007 bedroeg de koers/winst-verhouding in 2007 10,68. De forward P/E (de slotkoers van 8 mei / winst per aandeel over 2007) bedraagt 12,25.

De afgelopen jaren was het gemiddelde dividendrendement van de vastgoedsector al zeer fors. Vooral door de lagere beurskoersen (vooral onder invloed van de kredietcrisis) stegen de dividendrendementen van alle aandelen. Dit zorgt hierdoor weer voor mean-reversion; de hogere dividendrendementen zorgt weer voor meer kopers waardoor de beurskoersen later weer stijgen. Over 2007 zal Unibail-Rodamco dit jaar 7 euro per aandeel aan dividend gaan uitkeren. Op basis van de huidige koers komt dan het dividendrendement op 4,67% te liggen. Dito hoge dividendrendementen zien we ook terug in de peer group van Unibail-Rodamco. Het Canadese vastgoedbedrijf Homburg blijft de kroon spannen met een dividendrendement van rond de 12%.

Onderzoek Value Drivers Unibail-Rodamco
Analist.nl/Pro heeft een uitgebreid onderzoek gedaan naar Unibail-Rodamco.

Het volledige onderzoek is hier hier terug te vinden.