Unilever dit jaar outperformer in stabiele sector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 19 procent één van de betere aandelen van in de sector. Het gemiddelde aandeel uit de voedingssector leverde de dit jaar een winst op van 1 procent. Overige goed presterende aandelen in de sector zijn o.a. Poulaillon, Intle. Plant. Heveas en Ter Beke . Bij de sectorverliezers bevinden zich o.a. Greencore Group, Sumol + Compal en La Doria .

Momentum voedingssector

historische koersen De sector kost nu 27 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 3,59 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 27 procent in de plus en sinds 2007 68 procent in de plus.

Op basis van de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 55,59 miljard euro. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 53,27 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Unilever in beeld plus taxaties 2016

koersdata

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 5,93 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2,07 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 22,5.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,37 euro. Het dividendrendement komt hiermee op 2,94 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,32 procent.

Actuele koersdoelen rond de 45 euro

Het aandeel Unilever wordt door 31 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 45,77 euro. Dit is circa 2 procent minder dan de huidige koers van 46,57 euro. UBS , Bryan Garnier en ABN AMRO gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Unilever 's marktkapitalisatie 59,46 miljard euro.

Historische koersen Unilever

koersdata unileverHet aandeel staat om 17.35 0,2 procent hoger op 46,57 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.