Chrevron dit jaar bij achterblijvers Dow Jones

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door het forse verlies van 10 procent tot één van de slechtere aandelen van de Dow Jones . Gemiddeld staat het Dow Jones aandeel (op basis van een gelijke weging) dit jaar 3,8 procent in de plus (exclusief dividendrendementen). Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op verlies (-6 procent).

Rendementen Chevron versus Amerikaanse aandelen

fundamental research

Buy & hold rendementen aandeel Chevron over diverse periodes, exclusief dividendrendementen


Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een mager winst van 38 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 3 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

De omzet van Chevron over dit jaar komt uit op 143,63 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 110,48 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Chevron in beeld plus taxaties 2016

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 8,64 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,51 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 23,43 te liggen.

Fors dividend Chevron

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4,34 dollar. Het dividendrendement van Chevron ligt hiermee op 4,11 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,33 procent.

Laatste koersdoelen rond de 124 dollar

De meest recente adviezen voor het olie-&gasbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co. Goldman Sachs en Credit Suisse .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Chevron's marktkapitalisatie 198,98 miljard dollar.

Historische beurskoersen Chevron

fundamenteel onderzoek chevronOm 17.19 staat het aandeel 0,32 procent lager op 105,68 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.